Друштво пријатеља манастира Свети Архангели код Призрена

Сима Андрејевић Игуманов

Сима Андрејевић Игуманов

Иван Степанович Јастребов

Иван Степанович Јастребов

Петар Костић

Петар Костић

ФОТО ГАЛЕРИЈЕ

ПРИЗРЕН ЦАРСКИ ГРАД

Манастир Св. Архангела

Aktivnosti
ПОДИЗАЊЕ НОВОГ КОНАКА У МАНАСТИРУ СВЕТИ АРХАНГЕЛИ Штампа Ел. пошта

У обнови односно подизању новог конака наше удружење учествује на више начина:

- анимирање донатора и прикупљање новца и грађевинског материјала

- били смо спона између донатора и Црвеног крста СЦГ, који је једини могао да транспортује помоћ и грађевински материјал до манастира Свети Архангели

- учествујемо у изради једног дела столарије манастирског конака

На све ове и многе друге начине чланови нашег удружења су чинили све што је било у нашој моћи да помогнемо братији манастира Свети Архангели у тим тешким данима за наш народ на Косову и Метохији.

У тој акцији обнове,захвални смо на помоћи:

ПП "ИГУМАНОВ" - Београд

ПП "ЕТАЖ" - Београд

"ПЕТАР ДРАПШИН" ХОЛДИНГ КОМПАНИЈА - Младеновац

"АГОРА" ДОО - Младеновац

ПП "ЈАВОР" - Младеновац

"ФЕРО СТИЛ" ДОО - Младеновац

СКУПШТИНА ОПШТИНЕ МЛАДЕНОВАЦ

"КЕРАМИКА" АД - Младеновац

ПП "БОЖА ИСКРА" - Младеновац

"КОСМАЈ" ДОО - Младеновац

"ЕУРОСАЛОН" ДОО - Београд

"СЛАВУЈ" ДОО - Младеновац

"АГРОМАНИЈА" ДОО - Младеновац

СЗР "ПРАВИ ДОБОШАР" - Младеновац

Петар Ивановић из Младеновца и многи други...

 

 
650 година од упокојења Цара Стефана Душана Штампа Ел. пошта

Године 2005. наше удружење добија поверење братије манастира Свети Архангели да учествује у организацији обележавања 650 година од упокојења Цара Стефана Душана, задужбинара ове светиње.

Као дан обележавања овог догађаја из српске историје одређен је 26.07. текуће године, дан манастирске славе.

 

Наше удружење је имало задатак да медијски промовише овај догађај и да координише одлазак великог броја верника и родољуба на овај важан српски јубилеј. Присуство преко 2000 људи, црвених великодостојника на челу са Патријархом српским Господином Павлом, личности из културног и јавног живота, било је знак да смо уз Божију помоћ и помоћ добрих људи дали допринос у организацији овог важног догађаја.

 

 
Добар рокенрол за добро дело Штампа Ел. пошта

На Велику Госпојину, 28. августа 2004. године, група ентузијаста из Горњег Милановца уз помоћ Скупштине општине Горњи Милановац и Друштва пријатеља манастира Свети Архангели код Призрена, организује у Горњем Милановцу  велики концерт под називом "Добар рокенрол за добро дело". Позиву организатора да учествују одазивају се Партибрејкерси, 357, Бјесови, Ајсбрн. Самостални референти и многи други...

Сав приход са овог концерта користи се за набавку грађевинског материјала за обнову спаљеног манастира Свети Архангели код Призрена.

 
Представа аматерског позоришта из Горњег Милановца Штампа Ел. пошта

Наше удружење помаже организацију одласка аматерског позоришта из Горњег Милановца на представу која се изводи у Дому културу Штрпца, вароши у српској енклави Сириничке жупе на Косову.Представа која је изведена 30. октобра 2004. године представљала је велики културни догађај за ову српску енклаву. Први такве врсте још од бомбардовања 1999. године.

Након представе, гости из Горњег Милановца обилазе манастир Свети Архангели код Призрена и бивају сведоци страдања ове Душанове задужбине по ко зна који пут у историји,а такође бивају и сведоци поновног уздизања из пепела у славу православља и српског постојања на овим просторима.

 

 

 
ЗВОНА МЕТОХИЈЕ Штампа Ел. пошта

Помажемо акцију под називом "ЗВОНА МЕТОХИЈЕ" коју организује и води Удружење Ликовних Уметника Србије. Реч је о серији аукцијских изложби, у  којој почев од 2006. године, еминентни ликовни ствараоци несебично дарујући своја дела учествују у обнови порушених споменика културе на Косову и Метохији.

У протеклих више изложби које су неуморно водили племенити људи и уметници на челу са Зораном Чалијом, Станком Тодоровић, Весном Марковић из УЛУС-а, др Душан Јовановић из Клиничког центра Србије и многи други, скупљена су значајна новчана средства за обнову манастира Свети Архангели, Зочиште, Девич...

 

 
«ПочетакПретходна123СледећаКрај»

Страна 1 од 3
Банер
© 2019 Друштво пријатеља манастира Свети Архангели код Призрена. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом. Free joomla layouts
Free joomla layouts designed by Lonex.

Подели на Фејсбуку

Подели ову страницу са другима на Фејсбуку