Свети врачи Козма и Дамјан – обележавње славе у Призренској Подкаљаји Штампа Ел. пошта

Козма и Дамјан 1-2016Поводом славе Светих врача Козме и Дамјана у призренској цркви Свети Врачи,у понедељак 14.новембра 2016.год.,  отац Андреј проректор Призренске богословије, служио је свету Литургију уз појање ђака Призренске богословије. Након благосиљања славског жита и колача, а по завршетку свете Литургије уследило је послужење на платоу испред цркве Светог Спаса у Призрену. Овогодишњи домаћин славе била је публициста и новинар Биљана Живковић из Београда која је поред славског колача и жита, на дар цркви донела прелепу целивајућу икону Светих врача Козме и Дамјана.

Козма и Дамјан 2-2016На слави је било присутно стотинак људи из свих крајева Србије који су у организацији „Друштва пријатеља манастира Свети Архангели код Призрена“ и удружења „Кајмакчалан“ дошли да посете Призрен и ову нашу светињу. Група поклоника је такође обишла и манастир Зочиште, Велику Хочу, манастир Свете Архангеле, Газиместан, манастир Бањску и понела са собом дивне успомене са овог лепог путовања.