Први међународни фестивал средњовековне музике у Призрену Штампа Ел. пошта

prizren plakat (1)Друштво пријатеља манастира Свети Архангели код Призрена  организује  Први међународни  фестивал средњовековне музике. Фестивал је најзнајчајнија манифестација из области музичких уметности у протеклом периоду у Призрену и одржаће се у изузетном амбијенту Атријума цркве Светог Спаса 20. и 21. августа 2016. године.

Манифестација има за циљ да представи наше и балканско средњовековно  музичко наслеђе у граду где су настале неке од наших најлепших композиција и где се особито неговала песма и музичка култура. Призрен је аутентична средина којој недостаје догађај овог типа, обима и концепције,  јер би требало спојити савремено стварање са местима, у којима је изворно све и почело.

Овогодишњи  учесници фестивала су Слободан Тркуља – 20. август у 20 часова, Ансамбл „Минстрел“ из Дубровника – 21. август у 19 часова и  Ансамбл „Ренесанс“ из Београда – 21. август у 20 часова.

Покровитељ манифестације је Канцеларија за Косово и Метохију  Владе Републике Србије, а техничку и логистичку  подршку пружа Дом културе“Грачаница“.