Друштво пријатеља манастира Свети Архангели код Призрена

Сима Андрејевић Игуманов

Сима Андрејевић Игуманов

Иван Степанович Јастребов

Иван Степанович Јастребов

Петар Костић

Петар Костић

ФОТО ГАЛЕРИЈЕ

ПРИЗРЕН ЦАРСКИ ГРАД

Манастир Св. Архангела

Aktivnosti
Акција прикупљања новчаних средстава за набавку бојлера на гас Штампа Ел. пошта

Након што су 9-ог септембра 2009. године, радници Косовске енергетске компаније искључили струју манастиру Свет Архангели код Призрена, наше удружење покренуло је акцију прикупљања новчаних средстава за набавку бојлера на гас како би братија манастира добила неопходну топлу воду за основне потребе.

У акцији која је успешно завршена,несебичну помоћ пружили су занатска радња "ПЕГАЗ" из Младеновца као извођач радова, Коло српских сестара из Младеновца са седиштем у Београду и господин Владимир Милић власник кафеа "ЕКСПОНТО" из Београд као донатори...

 

 

 
ОБНОВЉЕНА ЦРКВА СВЕТИХ ВРАЧА КОЗМЕ И ДАМЈАНА У ПРИЗРЕНУ Штампа Ел. пошта

Веома смо сретни што смо уз Божју помоћ и помоћ добрих људи успели да приведемо крају обнову цркве Светих Врача у призренској Поткаљаји. Наиме, од 22.-24. септембра 2013. урађени су завршни радови на моловању зидова цркве и на реконструкцији дворишног зида. Можемо са сигурношћу рећи да је једна српска светиња спашена од пропасти јер са стањем у којем је била на почетку ове године када је кренула обнова, не би издржала надолазећу јесен и зиму.

Опширније...
 
ПОЧЕТАК ОБНОВЕ ЦРКВЕ СВЕТОГ НИКОЛЕ (РАЈКОВА) У ПРИЗРЕНУ

Са радошћу можемо рећи да је друштво пријатеља манастира Свети Архангели код Призрена успешно реализовало прву фазу обнове цркве Светог Николе ( Рајкова) у Призрену. Урађене су мере интервентне заштите цркве које предвиђају рашчишћавање цркве и црквеног дворишта од грађевинског шута, смећа и дивљег растиња, обнављање металне ограде и мере заштите цркве од даљег пропадања. Са овим су се стекли неопходни услови за другу фазу обнове цркве која предвиђа комплетну обнову, рестаурацију и конзервацију. Наше удружење ће дати све од себе да до краја доведе обнову ове наше средњевековне задужбине.

Опширније...
 
ЗАВРШЕНА ОБНОВА ПЛАТОА ИСПРЕД ЦРКВЕ СВЕТОГ СПАСА У ПРИЗРЕНУ Штампа Ел. пошта

 

 

Са последњим данима Априла месеца успешно су приведени крају радови на реконструкцији платоа испред цркве Светог Спаса у Призренској Подкаљаји.

Опширније...
 
10 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА Штампа Ел. пошта

Ове године, навршава се 10 година откако је 05. Јуна 2004. године у Младеновцу, основано Друштво пријатеља манастира Свети Архангела код Призрена. Надамо се да смо својим деловањем успели да остваримо барем мали део циљева које смо поставили пред собом и да нисмо разочарали оне који су веровали у нас...


 

 
«ПочетакПретходна123СледећаКрај»

Страна 2 од 3
Банер
© 2018 Друштво пријатеља манастира Свети Архангели код Призрена. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом. Free joomla layouts
Free joomla layouts designed by Lonex.

Подели на Фејсбуку

Подели ову страницу са другима на Фејсбуку