Четврта Светоархангелска летња школа

Од  21. до 28. августа 2020. године одржана је четврта по реду Светоархангелска летња школа калиграфије у Призрену. Полазници школе, са простора читаве Републике Србије, провели су овај период у манастиру Светих Архангела код Призрена. Полазници су похађали часове калиграфије, српске историје и српске изворне музике, а у предаху иземђу часова забављали су се спортским играма по избору. Наставници који су марљиво радили са ученицима су учетиљица Вера Стојшић – Гашпаровски и професор Златко Стојановић. Последњег дана школе, полазницима су уручене дипломе и одржан је кратак културно – рецитаторски програм.

Ове године је школа одржана у складу са мерама за сузбијање пандемије, те су ученици били на прописаној дистанци, што их није спречило да се упознају и заволе. Растанак је био дирљив, осећајан са обећањима да ће се поново видети догодине на истом месту.

Неопходну подршку реализацији летње школе пружили су Министарство спољних послова – Управа за дијаспору, Канцеларија за КиМ, програмски Удружење војвођанских учитеља и учитељица Вера Стојшић-Гашпаровски из Новог Сада.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *