Одржана скупштина Друштва пријатеља манастира Светих Архангела код Призрена

Дана 30.1.2022. у Београду, са почетком у 13 часова, у парохијском дому Цркве Светог Василија Острошког на Бежанијској коси, у Београду, одржана је редовна скупштина удружења ДРУШТВО ПРИЈАТЕЉА МАНАСТИРА СВЕТИ АРХАНГЕЛИ КОД ПРИЗРЕНА.

Присутнима се речима добродошлице обратио свештеник Предраг Тимотијевић, парох и старешина Цркве Светог Василија Острошког на Бежанијској коси, а игуман манастира Свети Архангели код Призрена, Михаило, благословио скуп и изнео своја запажања о досадашњем раду и значају Удружења.
На Скупштини је извршен избор заједничких органа Друштва: Председништва, Извршног органа и Надзорног органа. Чланове ових огана Друштва чине стари и нови чланови Удружења. Скупштина је једногласно донела одлуку да Бојан Бабић и у следећем мандату буде председник Председништва Удружења. Прихваћен је његов извештај о досадашњем обимном и разноврсном раду Удружења као и План рада за наредни период. Такође и његов предлог да будуће активности Удружења буду организоване по секторима чиме би се унапредио и проширио домен деловања овог Удружења које је од свог оснивања, 2004. године, до данас, дало видан допринос у очувању културно уметничке и духовне вредности манастира Свети Архангели код Призрена али и Призрена у целини.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *